International Student Identity Card - Macedonia English Македонски
IYTC - Интернационална Младинска Картичка
 
Интернационална Младинска Картичка претставува картичка која е основана од страна на UNESCO во 1975 година. Основната интенција од креирањето на оваа картичка е да им се овозможи на сите младинци без разлика дали се дел од одредена образовна установа или не, а се на возраст под 26 години, да можат да ги уживаат истите бенефити како и редовните корисници на ISIC. Картичка која ги прави достапни сите 400.000 и повеќе попусти кои ISTC ги нуди во Светот и која нуди повеќе од 300 попусти на територијата на Република Македонија за сите нови 400.000 илјади корисници на годишно ниво.
 
 

Услови неопходни за станување на носител на IYTC?

 
Се што ви е потребно за да станете носител на картичката е:
  • Мала фотографија (како за лични документи);
  • Доказ за возраста (лична карта или пасош);
  • 300 денари.
 

Картичката се вади веднаш.

Случајни Попусти
no image

Град: Скопје
Компанија: Интер козметик
Категорија: Продавници За Подароци
Попуст: 3%

no image

Град: Скопје
Компанија: Хостел Калонис
Категорија: Хотели
Попуст: 10%

Aurora Tours Student Aurora Macedonian Railways Mastercard Microsoft Skype